Pages

Paagman weer open Leidsenhage 2011



LEIDSCHENDAM VOORBURG 2011 - De voormalige Paagman in Leidsenhage gaat zaterdag 8 oktober weer open. Nu onder de naam Boek- en Kantoorvakhandel Leidsenhage. Paagman ging 18 augustus failliet en de winkels in Zoetermeer, Delft, Rijswijk en leidsenhage werden gesloten. Hierdoor kwam 65 man personeel op straat te staan.
De bedrijfsleiders uit de winkel in Leidsenhage, Dick Kraaijeveld en Michel van Kippersluis, probeerden in eerste instantie een doorstart te maken. “Dit werd helaas afgeketst”, vertelt een gedreven Dick Kraaijeveld. “Wij zijn toen met de curator gaan praten en er bleek een investeerder zich aangemeld te hebben.” Dit tot grote vreugde van Dick en Michel. Algelopen woensdag kregen zij de sleutel en morgen gaat Boek- en Kantoorvakhandel Leidsenhage al open. “Ja, het zweet staat ons op de rug kan ik wel zeggen. We hebben ook nog het een en ander verbouwd. De tussenetage is opnieuw ingericht en we hebben nieuwe lichtbakken buiten. Maar het enthousiasme van de mensen die langslopen dat is zo bijzonder. Je merkt dat er heel veel behoefte is aan een goede kantoorboekhandel.” Naast Dick en Michel komen er meer bekende gezichten terug in de boekwinkel. Zij hebben 9 man oud-personeel weer een baan aan kunnen bieden. “Het liefst had ik alle 65 personeelsleden in dienst genomen”, aldus Dick.
Tijdens de uitverkoop voordat het faillissement daar was bleek er met name belangstelling te zijn voor kinder-, kook en reisboeken. Dat gaat mede het assortiment van de nieuwe boekwinkel bepalen. “Bestsellers koopt men wel via Internet.”

0 comments:

Een reactie posten