Pages

Leidschendam Voorburg Vrijwilligersprijs voor Theo v.d. Berg 17-06-2011

Vrijwilligersprijs voor Theo v.d. Berg
17-06-2011 - 11:48
De Vrijwilligers van het Jaar met Frits Wester en de wethouder
(foto: Michel Groen).
Leidschendam - Wethouder Gregor Rensen heeft donderdag 16 juni in Theater Camuz de Vrijwilligersprijs 2011 uitgereikt. De presentatie van dit evenement werd verzorgd door parlementair verslaggever Frits Wester uit Voorburg.

In de categorie 'Vrijwilliger van het Jaar' heeft Theo van den Berg gewonnen. Theo is al vele jaren als vrijwillige conciërge en onderhoudsmedewerker van onschatbare waarde voor Basisschool de Lusthof.

Andere genomineerden waren Leny Bosmeijer, die onder andere al 37 jaar als vrijwilligster uiterst actief is bij vele evenementen en diverse afdelingen van het Rode Kruis en Peter Korving, die zich al 45 jaar inzet in diverse vrijwilligersfuncties, waaronder bij de Hervormde Kerk en voetbalvereniging Forum Sport. Ook was hij jarenlang een geliefde, vrijwillige hulpsinterklaas bij diverse verzorgingshuizen en peuterspeelzalen.

Wethouder Rensen benadrukte in zijn speech echter dat er eigenlijk niet één 'beste' vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie is, maar dat iedereen die zich inzet voor een ander of de maatschappij een prijs verdient.

Zwemmen voor Gehandicapten
De titel in de categorie 'Vrijwilligersorganisatie van het Jaar' is gegaan naar Zwemmen voor Gehandicapten. Een zwemvereniging die al bijna 40 jaar bestaat en zich inzet voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Deze vereniging draait puur op vrijwilligers en organiseert naast de zwemlessen ook diverse andere leuke uitjes voor de deelnemers.

Andere genomineerden waren Scouting Satoko Kitahara, een al bijna 50 jaar actieve en maatschappelijk betrokken meisjesscoutinggroep, en de Stichting Buren, die al ruim 10 jaar met heel veel liefde en inzet voedsel verzamelt en pakketten samenstelt voor op dit moment ruim 100 gezinnen binnen onze gemeente.

Cabaret
Het was een zeer geslaagde feestelijke bijeenkomst met een, door de cabaretiers Martijn Loerakker en David Groen van theatergroep The Big Mo, speciaal voor de diverse aanwezige vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties geschreven theaterprogramma. De prijsuitreiking werd afgesloten met een gezellige borrel.

0 comments:

Een reactie posten