Pages

Leidschendam - Op 18 en 19 juni is recreatiegebied Vlietland het toneel van een groot paardensportevenement

Vlietland podium voor paardensport

Ruiter in actie tijdens de crosscountry
(archieffoto).
Leidschendam - Op 18 en 19 juni is recreatiegebied Vlietland het toneel van een groot paardensportevenement. Ruim 400 paarden en pony’s zullen aan de start verschijnen van de Samengestelde Wedstrijden voor ruiters en menners. De toegang is gratis.

Een samengestelde wedstrijd bestaat voor de ruiters uit 3 onderdelen, dressuur, springen en de cross country. De cross country bestaat uit een traject 2,5 tot 3 kilometer met daarin ruim 20, natuurlijke, sprongen. Uiteraard dient een combinatie een voldoende resultaat in het springen te behalen alvorens hij in de cross mag starten.

Voor de menners bestaat de wedstrijd uit dressuur, een wegparcours, een hindernistraject (marathon) en een vaardigheidsparcours. Menners hebben één, twee en soms vier paarden voor hun speciale marathonwagens gespannen. Tijdens deze wedstrijd wordt ook gestreden om het Regio Kampioenschap SGW Zuid Holland.

Plaatselijke favorieten zijn ondermeer Jetske Wessel uit Leiden bij de zwaarste klasse pony’s en Debby van Veen uit Den Haag en Dexter Biersteker respectievelijk in de klasse M en L paarden. Verder zijn er extra prijzen te winnen als de Eventing Trophy Zuid Holland en de Jongeneel Bokaal.

Programma SGW en SGWM
Op zaterdag wordt om 08.00 uur gestart met de L en M dressuur waarna de ruiters een springproef af moeten leggen voordat ze aan het echte werk, de cross- country kunnen beginnen. De start van de cross is om 11.15 uur. De ponyruiters komen alleen in de twee hoogste klassen M en Z aan de start.

Op zondag wordt vervolgd met de klasse B-paarden en B en L pony’s vanaf 08.00 uur, de crosscountry wordt rond 10.00 uur verwacht. Voor de beginnende combinaties is er een BB-cross, voorafgegaan door een springparcours. In de Menwedstrijd komen zo’n 70 aanspanningen aan de start.

Op zaterdag treden zij allemaal aan voor de dressuur- en vaardigheidsproef en op zondag vervolgen zij het programma met de altijd spectaculaire marathon. Meer informatie en startlijsten:www.eventingzuidholland.nl.

0 comments:

Een reactie posten