Pages

Ado denhaag gaat europa in

Voorburg, ADO Den Haag heeft zich geplaatst voor Europees voetbal. De ploeg stelde het ticket na een bijna-doodervaring in Groningen in veiligheid.

Na de 5-1 winst in het eigen stadion leek het voor ADO een niet al te moeilijke middag te worden in het hoge noorden. Maar dat pakte geheel anders uit.

Na een nog overzichtelijke eerste helft, waarin Lex Immers namens de Hagenaars de 1-1 scoorde, greep Groningen ADO bij de keel. De ploeg van John van den Brom raakte verlamd en toen de negentig minuten erop zaten, stond er 5-1 voor de thuisploeg op het scorebord.

Doordat ADO inmiddels ook nog met tien man stond na - rood voor Mitchell Pique wegens hands - gaven nog maar weinigen een cent voor de kansen van de groengelen.

In de verlenging werd niet meer gescoord. De strafschoppenserie die volgde, won ADO verrrassend met 4-3. Daarmee bekroonde de revelatie van de eredivie een uitstekend seizoen.

Ado den haag gaat na de overwinning op fc groningen na een spannende strafschoppenreeks europa in.