Pages

VOORBURG Het gehele subsidiebedrag van 330.000 euro wordt stapsgewijs in drie jaar wegbezuinigd

.
Patty Jacobs in gesprek met raadsleden.
Patty Jacobs in gesprek met raadsleden.
foto: ap de heus
Na de zomervakantie begint Trias op basisschool de Dijsselbloem met het muziekeducatie project ‘Ik ben muziek’. Hiervoor heeft Trias in december vorig jaar een grote subsidie binnengehaald. Deze vorm van kunsteducatie wil Trias graag continueren op de negen basisscholen met meer dan 10 procent gewichtenkinderen (kinderen met een onderwijsachterstand). Trias directeur Patty Jacobs heeft daarom een voorstel aan de gemeenteraad. “Als er in plaats van 100 procent, 67 procent op de subsidie wordt bezuinigd, dan kan Trias met en voor deze scholen verder werken”, vertelt Patty Jacobs aan de raadsleden. “Voor de negen scholen kan Trias met de 110.000 euro subsidie van de gemeente muziekonderwijs of een andere kunstdiscipline naar keuze realiseren. De andere scholen kunnen dit tegen kostprijstarief inkopen.”
In het vrijetijdsaanbod gaat Trias volledig kostendekkend werken. De huidige tarieven zullen fors moeten stijgen. Momenteel vinden de groepslessen plaats in de Fransstraat in Voorburg. Dit pand wil Trias verlaten. Trias hoopt gebruik te kunnen maken van de schoollokaties. Dit gebeurt al op de basisscholen Essesteijn en de Dijsselbloem. Daarnaast hoop Trias gebruik te kunnen gaan maken van ruimtes van andere culturele instellingen.


LEIDSCHENDAM-VOORBURG - Ook voor Trias, centrum voor de kunsten, valt aan de bezuinigingen niet te ontkomen. Het komend seizoen verandert er nog niets maar met ingang van 2012-2013 gaat men het merken. Het gehele subsidiebedrag van 330.000 euro wordt stapsgewijs in drie jaar wegbezuinigd. Trias wil echter de kinderen en jongeren in Leidschendam-Voorburg niet in de steek laten

0 comments:

Een reactie posten