Pages

ADO Denhaag verliest van FC Groningen 4-2

FC Groningen heeft haar eerste punten van het seizoen gepakt. De ploeg van Pieter Huistra won in eigen huis met 4-2 van ADO Den Haag. De thuisploeg stond na 48 minuten spelen zelfs met 4-0 voor, maar de bezoekers wisten nog terug te knokken tot 4-2. De ploeg van Maurice Steijn heeft nu één punt na twee competitiewedstrijden.
Steijn moest het vandaag doen zonder zijn aanvoerder Timothy Derijck. De verdediger is op weg naar PSV en besloot in overleg met de club niet mee te doen in Groningen. Ook ontbraken Wesley Verhoek en Charlton Vicento wegens blessures, waardoor Marc Höcher, Wouter de Vogel en Mike van Duinen in de basis begonnen.
De thuisploeg begon sterker aan het duel en kreeg kleine kansen via Leandro Bacuna en Tim Matavz, maar ADO-goalie Gino Coutinho wist een tegentreffer te voorkomen. Na een kwartier spelen was het alsnog raak. Na geklungel achterin bij ADO van Christian Kum en Ramon Leeuwin wist Dušan Tadic te profiteren en gunde Matavz de 1-0.
Vijf minuten later werd het zelfs 2-0. Matavz wist koelbloedig af te ronden na een steekpass van Tadic en scoorde zijn tweede van de middag.ADO bleef kwakkelen en het werd nog erger voor de ploeg van Maurice Steijn. Leeuwin schoot na een voorzet de bal op zijn eigen lat, waardoor Matavz eenvoudig zijn derde treffer kon maken: 3-0.
Steijn probeerde in te grijpen tijdens de rust en wisselde Aleksandar Radosavljevič voor Paul Mulders. Veel leverde het niet op, want al snel scoorde Groningen na rust de 4-0. Op aangeven van Matavz scoorde de vrijgelaten Bacuna de 4-0. ADO deed al snel hierna wat terug via Lex Immers, die op aangeven van Van Duinen de 4-1 binnen kopte.
FC Groningen bleef sterker en was via Bacuna dichtbij de 5-1, maar Coutinho voorkwam een treffer. Even later ging de ADO-goalie in de fout en miste Tadic voor open doel. Na een uur spelen scoorde de uitploeg zelfs de 4-2, nadat Toornst zijn schot gekeerd zag worden door Van Loo en Van Duinen zijn eredivisiedebuut opvrolijkte met een treffer: 4-2.
Na de 4-2 zakte het niveau van het duel flink en creëerden beide ploegen weinig kansen. Groningen was via Lorenzo Burnet (schot net naast) en Tim Sparv (schot gered door Coutinho) dichtbij de 5-2, terwijl Toornstra aan de andere kant net over schoot.