Pages

In Leidschendam-Voorburg omvat het plan van Tennet dus niet het eventueel uitkopen van woningen





VOORBURG - De brief van minister Verhagen aan de Tweede Kamer over bovengrondse hoogspanningslijnen heeft mogelijk ook gevolgen voor de hoogspanningslijn die van Voorburg naar Leiden loopt. Namelijk dat deze op termijn onder de grond wordt gelegd.



  1. De minister volgt met de brief het plan van Tennet om (circa 1300) woningen in de buurt van 220 kV en 380 kV hoogspanningslijnen uit te kopen en lijnen van 110 kV en 150 kV te ‘verkabelen’ onder de grond. 

Milieu

De hoogspanningslijn die van Voorburg naar Leiden loopt is een 150 kV-lijn. Wethouder voor duurzaamheid en milieu Schellings: “In Leidschendam-Voorburg omvat het plan van Tennet dus niet het eventueel uitkopen van woningen. Wel zou het plan kunnen betekenen dat de hoogspanningslijn in onze gemeente op termijn onder de grond gaat. Of dat het geval zal zijn en zo ja wanneer, zal moeten blijken uit de uitwerking van het plan van Tennet”. Met die uitwerking wordt gestart als de Tweede Kamer het voorstel in meerderheid steunt. 

Gezondheid 

In de brief steunt Verhagen het plan van Tennet om burgers zoveel mogelijk te ontlasten van hoogspanningsverbindingen die door woongebieden lopen. Volgens de brief is de feitelijke gezondheidssituatie niet de aanleiding om deze maatregelen te treffen en is de veiligheid van bewoners niet in het geding.

0 comments:

Een reactie posten