Pages

Zeehond gevonden bij sluisjes in Leidschendam Voorburg





LEIDSCHENDAM-VOORBURG 2011 - Brandweer, politie en de dierenambulance hebben zondag hun handen vol gehad aan een zeehondje. Het beestje werd door omstanders gespot in het water bij de sluisjes aan het Sluisplein.  15 mei 2011



De sluis werd snel gesloten door de sluiswachters, hierna werd alles in gang gezet om de zeehond te vangen. De politie probeerde met een net om het beestje uit het water te halen, zodat het dier naar het Zeehondencentrum in Beverwijk kon worden gebracht.

Na enig gestoei werd de zeehond rond 14.45 uur uit het water gehaald. Het dier bleek een oude bekende van een Zeehondencrèche in Pieterburen. Hij had een chip geïmplanteerd gekregen, toen hij daar als puppy een aantal jaar geleden terecht kwam. De gezondheid van het beest zal zondagmiddag worden nagekeken, wanneer hij gezond blijkt wordt hij maandag weer uitgezet.


Van de Dollard naar Leidschendam
De zeehond werd anderhalf jaar geleden door het centrum uitgezet bij de Dollard, een zeearm van de Waddenzee op de grens met Duitsland. Het centrum vermoedt dat de zeehond In Leidschendam terecht is gekomen via de sluizen van Katwijk, die onlangs geopend zijn in verband met de lage waterstand.  'Hij werd zaterdag al gesignaleerd bij de Wassenaarse plassen' aldus Lenie 't Hart van de Zeehondencrèche.




'Het gebeurt vaker dat een zeehond zijn weg vindt naar zoet water, dat niet persé slecht is voor zijn gezondheid.' Het enige gevaar dat op de loer lag zijn de fuiken. 'Als een zeehond daarin terecht komt kan deze geen kant meer op en zal uiteindelijk overlijden.'

0 comments:

Een reactie posten