Pages

Molens in Voorburg Leidschendam april 2011



Leve de Molens! - Provinciaal themajaar 2011
19 april 2011 - Voor gemeente Leidschendam-Voorburg startte op 21 april het provinciaal themajaar 'Leve de Molens!'. De molens zijn van groot belang voor de cultuurhistorische identiteit van Zuid-Holland, maar ook voor onze gemeente. Gedurende het hele jaar vinden er allerlei activiteiten plaats.

Wethouder Heleen Mijdam (cultuurhistorie) verrichtte de opening van het themajaar, samen met wethouder Marcel Houtzager (Pact van Duivenvoorde). Dit deden zij door een maquette van Molen de Vlieger in Voorburg te laten draaien.
Molenaar Bram Zonderop werd samen met zijn vrijwilligers in de bloemetjes gezet door wethouder Mijdam. Na de opening speelden De Haagse Règâhs een spetterende remake van het lied ‘Daar bij die Molen’.

Beluister de podcasten
Wilt u zich meer verdiepen in de molens? Het verhaal van de molens komt tot leven doordat acteur Stephan Evenblij een podcast heeft ingesproken. Hierop beluistert u de informatie en verhalen over alle molens in de 'Pact van Duivenvoorde'-gemeenten Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar.

Op de website www.walk2art.nl kunt u zowel de podcast als de folder 'Daar bij die molen' vinden. In de folder vindt u nog meer interessante informatie over het themajaar.

Bezoek daarnaast ook de speciale activiteitenpagina op de provinciale website www.levedemolens.nl

0 comments:

Een reactie posten