Pages

Koninginnedag in leidschendam voorburg 30 april 2011 in Leidschendam-Voorburg

Programma’s van de festiviteiten van de wijk- en straatverenigingen op Koninginnedag 30 april 2011 in Leidschendam-Voorburg


Voorburg 30-04-2011

Leidschendam-Voorburg - Tijdens Koninginnedag vinden er weer tal van activiteiten plaats in Leidschendam –Voorburg. Ook dit jaar coördineert de 'Stichting Oranjekoepel' de feestelijkheden.

In Voorburg start Koninginnedag traditiegetrouw met de Oranje aubade voor Swaensteijn in de Herenstraat. In samenwerking met de lokale horeca zijn aan het Zijdepark, vooral voor de kinderen, activiteiten met de hele dag springkussens. De horeca heeft afgestemde menu´s. Voor de kinderen is er limonade verkrijgbaar.

Het Shantykoor Midscheeps uit Leidschendam zal tussen 18.00 en 20.00 uur optredens verzorgen en om 20.15 uur is er een spectaculair kindercircus waarbij het publiek betrokken zal worden. Direct aansluitend zal om 22.00 het vuurwerk worden afgestoken; de toegang is gratis.

Allerlei activiteiten in wijken
In de verschillende wijken in Leidschendam-Voorburg en Stompwijk worden allerlei activiteiten georganiseerd met o.a. rommelmarkt in de Venestraat, boeken, rommelmarkt en pannenkoeken bij de Peperbus. Het Oranjekwartier in Voorburg viert dit jaar haar 75 jarige bestaan en er zijn van ´s morgens vroeg tot ´s avonds 10-00 uur activiteiten.






Dorpskerk
Vanaf 10:00uur Evenals vorig jaar organiseert de gemeente Vlietwijk wederom een kleine rommelmarkt op het binnenplein van de Dorpskerk in de Damhouderstraat.
In standjes en tentjes worden boeken, curiosa en klein huishoudelijke artikelen verkocht.
En …… natuurlijk ontbreekt ook de pannenkoekenkraam niet!
De markt is geopend van 10:00 – 16:00 uur en de opbrengst is geheel bestemd voor de restauratie van onze mooie dorpskerk.
Inlichtingen bij dhr. Chris van Spronsen
tel. 070 - 2207674
e-mail c.vanspronsen@casema.nl

Venestraat - Jagerstraat
Vanaf 9:00 – 17:00 uur Rommelmarkt, die om 9:30 uur officieel wordt geopend door Frans Roos.
De hele dag vanaf de podiumwagen in het Achterom afwisselende optredens van de band "Moefit"met muziek uit de 60-er jaren en optredens van Frans van Wijk.
Voor kinderen zijn er diverse kinderattracties met o.a. 2 grote luchtkussens.
Verder kraampjes voor de verschillende goede doelen.
Suikerspin, palingboer en div. kramen met etenswaren.
Op het pleintje aan het Achterom zullen terrasjes met diverse hapjes en drankjes worden neergezet.
Inlichtingen voor kramenverhuur:
Aad vd Akker tel. 070 -3279760

Stichting Oranjefeesten Stompwijk
Van alle inwoners in Stompwijk wordt verwacht dat zij op Koninginnedag de vlag uitsteken.
9:00 uur Feestelijke optocht met versierde fietsen en karren muzikaal omlijst.
9:30 uur Aubade op het kerkplein met het nationale volkslied en het hijsen van de vlag.
10:00 uur Kinderspelcircus op het sportveld
12:30 uur Oranjelunch in de kantine van het sportpark
13:30 uur Optreden "Jazz like That".
14:30 uur Laser Games competitie op het sportpark

Wijkvereniging Essesteijn
Vanaf 10:00 uur Kleedjesmarkt voor de kid
Wijkcentrum en terras open voor koffie en thee.
Vanaf 12:00 uur Start barbecue met saté - hamburger en patat frites.
13:00 – 17:00 uur Springkussen.
Snoep- en suikerspintent.
Diversen kinderspelen.
4 rondes Rad van fortuin met 1 gratis ronde voor de deelnemers aan de kinderspelen of kleedjesmarkt.
Muziek verzorgd door een professionele DJ afgestemd op de kinderen. Dit alles met de medewerking oudercommissie Basisschool Essesteijn.
Coördinator is dhr. Kees van der Meer.

Damsigt
Koninginnedag 2011 op zaterdag 30 april dus … feest in de Damsigtstraat voor de hele wijk! Alle kinderen kunnen deelnemen aan leuke spelletjes als spek happen, blikgooien, vier op een rij en sjoelen. En ook het springkussen staat er weer. Voor de kleintjes hebben we een nieuwe attractie: een zweefmolen. Kortom: er is weer van alles te doen.
De Kajuit verzorgt koffie met gebak met het bijbehorende Oranjebitter en andere drankjes. Bij het Rad van Avontuur wordt de live muziek verzorgd door een Big Band. Ook de pannenkoeken, de broodjes hotdog en de suikerspin ontbreken dit jaar niet
09:15 uur Muzikale optocht door de wijk met versierde fietsjes. De kinderen verzamelen op de speelplaats in de Elsbergstraat. Voorafgegaan door de Drumband Scouting Den Haag gaan alle fietsertjes en hun begeleiders in optocht door de wijk.
10:00 uur Aanvang festiviteiten In de feestelijk versierde Damsigtstraat begint om 10:00 uur het straatfeest met allerlei activiteiten zoals schminken, het rad van avontuur, zweefmolen, springkussen, hapjes en drankjes enz. Natuurlijk zijn er ook doespelletjes voor de jeugd tussen 8 en 80.
Deze spelletjes vormen samen een speelronde; deelname is niet gratis maar na afloop wacht altijd een leuke verrassing.
Wij hopen dat ook deze Koninginnedag de ballet- en dansschool Leidschendam niet ontbreekt
.
13.00-14.00 uur Kindervoorstelling Net als vorig jaar zal er ter afronding van het straatfeest een kindervoorstelling zijn. Het Kleischip zal na het succes van vorig jaar wederom van de partij zijn met hun nieuwe voorstelling.
Deze voorstelling vindt plaats in Wijkgebouw De Boot.
Vanaf 14:00 uur
22:00 uur
Opruimen en nababbelen!
Vuurwerk aan de vijver in Leidsenhage
Een oproep aan alle wijkbewoners Het gereedmaken van de Damsigtstraat gaat niet vanzelf. Ieder jaar zijn daar weer mensen voor nodig. Kom om 08.00 uur een handje helpen, want u weet: vele handen maken licht werk. Ook is er vraag naar enthousiaste deelnemers, jongens en meisjes voor begeleiding van de spelletjes. Meld je voor hulp bij de spelletjes en kraambezetting aan bij
Annemarie van Vliet tel. 06-24592572 of
Suzan Derks tel. 06-30833958

Oranjekwartier
Voor 7:30 uur De vlag uit! Iedereen die vóór 07:30 uur de nationale driekleur met wimpel uit heeft hangen, maakt kans op schnitt aangeboden door Bakker "Laurens Bosman".
08:00 - 12.00 uur
10:00 – 12:00 uur
10:00 – 13:30 uur
11:00 – 12:00 uur
12:00 – 13:00 uur
Viswedstrijd Inschrijven vanaf 07:00 uur op de Schellinglaan ter hoogte van de Montessorischool Nieuw Vreugd en Rust (vijver bij het evenemententerrein). De viswedstrijd is van 08:00 tot 12:00 uur. Prijzen worden beschikbaar gesteld door Sam Teunissen Leiden Hogewoerd, Paddy Sport en Faunaland Hofstede. WOEJ activiteiten
Springkussen.
Schminken Laat je schminken als bijvoorbeeld een ridder, prinses of kikker. Optreden van Djembé (Percussieband) Goochel optreden van clown Hampie Knutselen, thema Koninginnedag
12:00 – 12:30 uur Fietstourtocht Een gezellige en mooie fietstourtocht voor jong en oud. De tocht is ongeveer 25 km lang. Inschrijven in wijkcentrum "De Oranjehoek" in de Oranje Nassau straat. De route is tot 12:30 uur af te halen.
11:00 – 18:00 uur Vrijmarkt Vrijmarkt voor iedereen! Voor kinderen en volwassenen. Deze vrijmarkt vindt ouderwets weer plaats in de Emmastraat
13:45 uur Ballonen wedstrijd Vanaf 13:45 uur ballonnen ophalen, die worden opgelaten bij de start van de kinderspelen.
14:00 – 17:00 uur Opening Kinderspelen door Burgemeester van der Sluijs in combinatie met koor Dicentoria Bij de opening zal stil worden gestaan bij het 75-jarig jubileum van Oranjekwartier en het overlijden van ons bestuurslid Adri Beijk Oud-Hollandse en eigentijdse kinderspelen. Deelname is gratis. Spelkaarten zijn na het oplaten van de ballonnen op te halen bij de Oranjekwartierkraam op het pleintje. Bij inlevering van de spelkaarten krijgen de kinderen een zakje snoep en maken zij kans op een prijs. De

kinderspelen worden georganiseerd samen met scoutinggroep Livingstone-Miriam en het WOEJ.
14:00 – 19:00 uur DJ Stefano & DJ Olaff Sanchezz Deze topdj's zullen tot aan het avondprogramma zorgen
voor de muzikale omlijsting.
17:00 – 19:30 uur Rodeo Stier / Andalucía (band) Wie overleeft de dolle rit op stier Harry? Kom uitproberen of jij deze woeste stier de baas bent (voor jong en oud)! Tijdens de rodeo stier zal de band Andalucia zorgen voor muziek. Deze Spaans georiënteerde band laat u swingen met hits van o.a. de Gipsy Kings.
19:00 – 19:30 uur Prijzenuitreiking Prijzenuitreiking van de kinderspelen, Rodeo stier en de Vlag uit!
19:30 – 23:00 uur That's Cool Plateauzolen, glitterbollen, Blame it on the Boogie, Can't take my eyes off you, wie herinnert zich niet die swingende discotijd? De showband That's Cool bestaat uit een hechte groep van 10 ervaren muzikanten. Met een vaste bezetting van twee fantastische zangeressen, een groovende backline van drums, bas, gitaar, 2 toetsenisten en een spetterende 3-koppige blazerssectie is de band een ware discomachine! Oók in de Oranje Nassau straat:
WWW.ORANJEKWARTIER.NL
Groot Terras, knutselen, Rad van Fortuin, eten en drinken verkrijgbaar en heel veel gezelligheid. Daarnaast organiseert wijk en dienstencentrum Oranjehoek in samenwerking met Oranjekwartier een programma in het wijkcentrum aan de Oranje Nassau straat 1. Kijk voor het programma op de website. Alle activiteiten worden, tenzij anders vermeld, in de Oranje Nassau straat en omgeving georganiseerd.

Festiviteiten in de ouderencentra
Duivenvoorde
9:00 uur Optreden Showband op diversen locaties.
Mariënhage
Dinsdag 26 april Aanvang 14:00 uur Oranjefilm met lekkernij.
Woensdag 27 april
Aanvang 14:30 uur
Oranjesoos met oranje lekkernij.
Donderdag 28 april Aanvang 14:30 uur Oranjesoos met oranje lekkernij.
Prinsenhof
10:00 uur Optreden Showband „75
14:00 uur Cokkie Stoop zingt liedjes uit de 60- en 70-er jaren.
Schoorwijck
10:30 uur Optreden van het viswijvenkoor "de Vlietgrieten".
11:00 uur Pauze
11:15 uur Aubade Showband „75

Overige festiviteiten op Koninginnedag in Leidschendam-Voorburg
Oranje fietstochten
Vanaf 8:00 uur Oranjefietstochten m.m.v. Toerclub "de Tol". Start vanaf recreatiepark "Pitch & Putt" De Star 51 Leidschendam.
Vertrektijden zijn als volgt:
8:00 uur starten de vrije toertochten van 75km en
135 km.
Tussen 8:00 en 10:00 uur starten de vrije toertochten van 35km – 75km en 135km.
Inschrijfgeld voor alle tochten bedraagt voor volwassenen € 1,= p.p.
Deelne(e)m(st)ers tot 16 jaar gratis!
Informatie te verkrijgen bij Fietstochtcoördinator van TC "de Tol":
dhr. Cees van der Pijl
Telefoon: 070-3279478
of via http://www.tcdetol.nl
Algemene informatie bij de secretaris van Toerfietsclub de Tol dhr. Theo Verschuur tel. 070-3862329
Oranje Aubade
9:00 uur Traditiegetrouw starten de Koninginnedagactiviteiten in Voorburg met een AUBADE aan de burgemeester, voor het bordes van Huize Swaensteijn te Voorburg. De aubade wordt verzorgd door de harmonie van muziekvereniging Sint Caecilia en de leerlingen van de basisopleiding van Sint Caecilia. Sint Caecilia start om 09.00 uur met een Reveille en aansluitend brengen zij een keur aan oud-Hollandse liederen ten gehore. Aansluitend is er in de Raadzaal de gebruikelijke Oranjebitter en Jus d‟orange.
Oranje Koninginnenach Tennis-dubbel tornooi
Vrijdag 29 april Op vrijdagavond 29 april 2011 zal van 19:00 tot 23-00 uur op het tennispark Overdam in Leidschendam een tennis dubbeltoernooi worden georganiseerd.
Er wordt individueel ingeschreven via het tennispark,de inschrijfkosten bedragen € 5,= pp.
Bridgetoernooi in Bridgehome aan de Dobbelaan
Aanvang 13:30 uur Inschrijfgeld bedraagt € 2,50 per persoon.
Er zijn fraaie prijzen beschikbaar!
Voorinschrijving telefonisch bij: Mevr. C.Koot
Telefoon: 070 – 390 80 82
Modelbouw demonstraties
Vanaf 11:00 uur Modelbouwvereniging V.M.V. "Het Kompas" zal voor het gemeentekantoor (hoek Herenstraat/Rozenboomlaan) demonstraties met radiografische bestuurbare voertuigen en schepen geven.
Activiteiten rondom de vijver in Leidsenhage
Vanaf 12:00 uur Zijn er voor de kinderen twee grote springkussens beschikbaar tussen de horecagelegenheden Volle Maan, Coffee Club en Gina
18:30 – 20:00 uur Het shantykoor "Midscheeps"geeft om 18:30 uur en 19:30 uur een tweetal optredens.
20:15 – 21:45 uur Voorstelling van het kindercircus "Etoile" in een heuse circustent welke is opgezet tussen de Albert Heijn en de Volle Maan. Aansluitend is er voor de kinderen een workshop.
De Circusworkshop van Circus Etoile neemt de kinderen mee naar de wonderen wereld dat circus heet. Onder begeleiding van professionele circusartiesten worden kinderen omgetoverd tot clowns, acrobaten en jongleurs!

                         leuk een dagje weg in zuid holland




0 comments:

Een reactie posten